Inglasat trapphus med rulltrappa samt vanlig trappa i vilken silhuetten av en människa syns. Bild till webinar om effektivisering av skatteprocesser.

Fastighetsbranschen står ännu vid tröskeln in i digitaliseringens tidevarv. Skatteområdet är inget undantag. Manuell hantering och information som inte kommer fram leder alltför ofta till förlorade skattebesparingar. Men hur kan man effektivisera arbetsstrukturer och informationsflöden, och vad finns det att vinna på det?

Det är inte ovanligt att alltifrån små till stora organisationer underlåter att skattemässigt klassificera projekt eller momsjämka på grund av att den personberoende hanteringen blir en alltför stor administrativ börda. Därtill fastnar kostnadsinformation ofta i flödet för att inte ens komma fram till bolagets skattehantering, vilket är orsaken till att det många gånger är väldigt svårt att hantera skattemässiga avdrag, redovisning, moms etc.

Detta får till följd till att bolagen går miste om stora besparingar, både vad gäller onödig tidsåtgång för personal och hinder för att uppnå rätt skatt.

I detta kostnadsfria webinar belyser vi hur övergripande bolagsprocesser kring skatt kan kartläggas och effektiviseras. Genom exempel med fokus på värdeminskningsavdrag granskar vi lösningens olika delar och lyfter fram konkreta vinster med en samordnad och automatiserad struktur för skattehantering. Vi går även igenom grunder och regelverk för skattemässig hantering av projekt och visar exempel på hur uppdelningar, verktyg och underlag kan användas för en mer lönsam och effektiv process.

Varmt välkommen!

Anmälan till detta webinar har stängt. Vid frågor om deltagande, vänligen kontakta info@causeywestling.com 

Vi använder cookies för webbplatsens funktion och för analys. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies som beskrivs i vår integritetspolicy.
Endast nödvändiga kakor