1.-A_standard_IMG

Skatteverket har överklagat kammarrättens beslut som medgav Lejonfastigheter frivillig skattskyldighet för lokaler i en verksamhet för omsorgs- och gruppboenden. Lokalerna avsåg allrum, kök, matplats, personallokaler, entréer, korridorer, städförråd, tvättstuga, teknik, fastighetsförråd samt sop- och återvinningsrum.

HFD bifaller överklagandet delvis och förklarar att bolaget skall medges frivillig skattskyldighet för uthyrning avseende en omsorgsyta om 150 kvm. Endast 2 kvm avseende entréerna medges inte.

Vår kommentar

Resultatet av HFD:s prövning har klargjort reglerna och kriterierna för skattskyldighet avseende gemensamma utrymmen i omsorgs- och gruppboenden där boendedelen inte omfattas av skatteplikt.

Genom att HFD delvis fastställer kammarrättens dom är vår bedömning att användningen av gemensamma utrymmen är styrande för den frivilliga skattskyldigheten, och vi rekommenderar våra klienter att se över sin frivilliga skattskyldighet. Vår erfarenhet är att många bolag har stora möjligheter att öka på sin avdragsrätt utifrån utfallet i denna dom.

Vi använder cookies för webbplatsens funktion och för analys. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies som beskrivs i vår integritetspolicy.
Endast nödvändiga kakor