Webinar om momsregler vid internationell varuhandel

Vid handel över landsgränserna gäller det att ha koll på mervärdesskatteregler och veta var och hur momsen ska betalas samt var man som företag ska vara registrerad. Vid felaktig hantering finns det stor risk att moms betalas i fel land eller att den betalas dubbelt.

I detta webinar arrangerat av Blendow Lexnova ger Mikaela Söderlund och Ingrid Klingefjord vägledning kring hur du bestämmer i vilket land moms ska betalas och ger råd så att det blir lättare att göra rätt. Du får en genomgång av regelverket One Stop Shop (OSS) som infördes under 2021 vilket innebär utökade möjligheter att redovisa och betala moms för företag som säljer varor och tjänster till icke beskattningsbara personer inom EU.

Ur innehållet:

  • Var ska momsen betalas vid varuförsäljning till privatpersoner inom och utom EU?
  • Var ska momsen betalas vid varuförsäljning till företag inom och utom EU?
  • OSS är nya regler som infördes i hela EU juli 2021. När kan man använda sig av OSS-systemet och hur underlättar det företagets administrativa börda?

Webinaret lämpar sig för dig som är ekonomi- eller skattechef, revisor eller redovisningsansvarig inom privat sektor. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig via Blendow Lexnova.

Vi använder cookies för webbplatsens funktion och för analys. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies som beskrivs i vår integritetspolicy.
Endast nödvändiga kakor