Vässa momskompetensen!

17 september, 2019

 

Nyhetsbrev

September 2019

Momsutbildning med inriktning mot fastighetsbranschen

Den 23 oktober anordnar vi återigen vår mycket uppskattade momsutbildning med inriktning mot fastighetsbranschen. Denna heldagsutbildning fokuserar på praktiska genomgångar av momshantering relaterat till fastigheter, och ger ingående kunskaper inom bland annat:

 • Grundläggande moms med inriktning på fastighetsbranschen.
 • Frivillig skattskyldighet. Genomgång av förutsättningar samt vad som är viktigt att tänka på.
 • Jämkning. Vilka rättigheter och skyldigheter som finns, och varför det är viktigt att ha god överblick över sina investeringar.
 • Avdragsrätt för ingående moms. Genomgång av bl.a. uppdelning av ingående moms vid nybyggnation och blandad verksamhet, olika fördelningsnycklar etc.
 • Övriga momsfrågor med inriktning mot fastighetsbranschen.

Datum och tid: onsdag den 23 oktober mellan kl. 8:30-15:00 på Blasieholmsgatan 4A. Frukost serveras från kl. 08:00 (kaffe/te, juice och smörgås). Lunch äter vi tillsammans på intilliggande B.A.R. och ingår också i utbildningsavgiften.

Pris per deltagare: 4 500 kr exkl. moms. Vid anmälan av grupper (min. 3 pers) ges ett rabatterat pris om 3 700 kr exkl. moms per deltagare. Uppge i er anmälan faktureringsadress i rutan Övrigt.

Missa inte detta tillfälle att vässa era momskunskaper! Antalet platser är begränsat, först till kvarn… Till anmälan

Moms vid nybyggnation – frukostseminarium i Göteborg

Göteborgsregionen växer i rekordfart och det byggs som aldrig förr. Byggnationen av Älvstaden har påbörjats och centrala Göteborg kommer på sikt växa till dubbel storlek. Konjunkturnedgång har satt många byggprojekt i ett kritiskt läge vilket gör det extra viktigt att se över alla delar för att få projektbudgeten att gå ihop, där momsen blir en allt viktigare parameter.

Under detta frukostseminarium går vi igenom vad man behöver tänka på i samband med nybyggnation och moms. Hur kan ett proaktivt momsarbete bidra till minskade projektkostnader? Och hur undviker du de vanligaste fallgroparna?

Datum och tid: 21 oktober 2019 kl. 8:30-9:30. Frukost serveras från kl. 8:00.
Plats: Avalon Hotel Meet & Eat, Kungstorget 9, Göteborg

Anmäl er gärna så snart som möjligt då antalet platser är begränsade.

Skräddarsydd momsutbildning

Finns det några särskilda momsområden som just ert företag behöver fokusera på? Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar där vi anpassar både tid och omfattning efter just era behov.

Förslag på utbildningsområden är:

 • Avdragsrätt
 • Mervärdesskattedeklaration
 • Jämkning
 • Att tänka på vid nybyggnation
 • VAT Adjustment
 • Frivillig skattskyldighet

Fyll i anmälan så kontaktar vi er för diskussion och närmare planering.

Missa inte vår podd Skattkammaren!

CauseyWestlings momsrådgivare Rasmus Robarth lotsar oss igenom tredje avsnittet av Skattkammaren, som kretsar kring det ständigt föränderliga skatteslaget moms, som också har ett komplext regelverk mot just fastighetsbranschen. Vilka frågor är aktuella på rättsområdet, och vilken påverkan kan detta få på fastighetsbranschen? Och hur bör man som fastighetsägare förhålla sig till de oklarheter som råder?

Gäst i studion är Johanna Winger, som arbetar som skattekonsult med inriktning mot moms.

Rasmus Robarth har lång erfarenhet av arbete inom momssektorn, bl.a. på Skatteverket som intern handledare och riksansvarig för specialfrågor i samband med ny momslagstiftning. Hans pedagogiska begåvning tillsammans med hans gedigna kunskaper inom momsområdet gör honom till en mycket uppskattad rådgivare och lärare.

Johanna Winger är skattejurist och arbetar på CauseyWestling primärt med fastighetsrelaterade mervärdesskattefrågor för medelstora och börsnoterade bolag. Johanna fokuserar på proaktiva lösningar och är särskilt erfaren inom frågor som rör nyproduktion.  

Copyright © 2019 CauseyWestling, All rights reserved.