Människa mäter ytor i ritning till projekt. Bild till webinar om moms och nybyggnation

Reglerna kring mervärdesskatt för fastigheter är bland de mest komplicerade på hela skatteområdet. Många aktörer på marknaden godtar därför schabloniserade metoder för att beräkna avdragsrätten. För att tillvarata möjligheterna till ökad lönsamhet är det dock av stor vikt att beräkna momsen efter de specifika omständigheter som föreligger i varje projekt.

Schabloniserade beräkningar ger inte alltid ett rättvisande och korrekt resultat, vilket kan leda till omotiverade momskostnader. För investeringar på fastigheter där det kommer att bedrivas blandad verksamhet är det därför mycket viktigt att beräkna fördelningen mellan momspliktig och ej momspliktig verksamhet utifrån de specifika faktorer som är av relevans för varje enskilt projekt. Även beräkningen av gemensamma ytor och gemensamma kostnader är viktig att se över.

Rätt moms kan i vissa fall vara den åtgärd som ger vinstresultat i projektet, och effekten kan till och med vara större än hela projektets marginal.

I detta kostnadsfria webinar går vi igenom vad momsen har för påverkan på olika typer av projekt, hur momsen ska fördelas mellan momspliktig och momsfri verksamhet samt hur avdrag för ingående moms ska yrkas för att öka chanserna för beviljat avdrag.

Varmt välkommen!

Anmälan till detta webinar har stängt. Vid frågor om deltagande, vänligen kontakta info@causeywestling.com 

Vi använder cookies för webbplatsens funktion och för analys. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies som beskrivs i vår integritetspolicy.
Endast nödvändiga kakor