Seminarier och utbildningar

Moms vid nybyggnation – frukostseminarium i Göteborg

Göteborgsregionen växer i rekordfart och det byggs som aldrig förr. Byggnationen av Älvstaden har påbörjats och centrala Göteborg kommer på sikt växa till dubbel storlek. Konjunkturnedgång har satt många byggprojekt i ett kritiskt läge vilket gör det extra viktigt att se över alla delar för att få projektbudgeten att gå ihop, där momsen blir en allt viktigare parameter.

Under detta frukostseminarium går vi igenom vad man behöver tänka på i samband med nybyggnation och moms. Hur kan ett proaktivt momsarbete bidra till minskade projektkostnader? Och hur undviker du de vanligaste fallgroparna?

Datum och tid: 21 oktober 2019 kl. 8:30-9:30. Frukost serveras från kl. 8:00.
Plats: Avalon Hotel Meet & Eat, Kungstorget 9, Göteborg

Anmäl er gärna så snart som möjligt då antalet platser är begränsade.

Seminariet är fullbokat – väntelista erbjuds för nya anmälningar.

 

Till anmälan

Ny skattelagstiftning: hur påverkas skattemässig hantering av investeringar i fastigheter vid bokslutet?

Vid bokslutet 2019 ska det för första gången tas hänsyn till den nya lagstiftningen kring ränteavdragsbegränsningar. Praktiska klassificeringsfrågor sätts härmed i en ny kontext som innebär både risker och möjligheter.

För att hjälpa er på vägen anordnar vi den 5 november vår återkommande och populära utbildning, där vi med utgångspunkt i en praktisk situation från förvärv, förvaltning och avyttring av fastigheter kommer att lyfta upp frågor, möjligheter och risker som finns ur ett inkomstskatteperspektiv.

Vi kommer att diskutera kopplingen till redovisningen och de nya ränteavdragsbegränsningsreglernas inverkan på bokslutsarbetet. Förutom den nya lagstiftningen kommer vi även gå igenom nya rättsfall på området.

Datum och tid: tisdag den 5 november mellan kl. 8:30-15:00 på Blasieholmsgatan 4A. Frukost serveras från kl. 08:00 (kaffe/te, juice och smörgås). Lunch äter vi tillsammans på intilliggande B.A.R. och ingår också i utbildningsavgiften.

Pris per deltagare: 4 500 kr exkl. moms. Vid anmälan av grupper (min. 3 pers) ges ett rabatterat pris om 3 700 kr exkl. moms per deltagare. Uppge i er anmälan faktureringsadress i rutan Övrigt.

Se till att räta ut frågetecken och få svar på dina frågor innan du sitter mitt uppe i bokslutet!

Varmt välkomna!

Till anmälan

Skräddarsydd momsutbildning

Finns det några särskilda momsområden som just ert företag behöver fokusera på? Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar där vi anpassar både tid och omfattning efter just era behov.

Förslag på utbildningsområden är:

  • Avdragsrätt
  • Mervärdesskattedeklaration
  • Jämkning
  • Att tänka på vid nybyggnation
  • VAT Adjustment
  • Frivillig skattskyldighet

Fyll i anmälan nedan så kontaktar vi er för diskussion och närmare planering.

Till anmälan

Övriga skräddarsydda utbildningar

Finns det några särskilda skatteområden som just ert företag behöver fokusera på? Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar där vi anpassar både tid och omfattning efter just era behov.

Fyll i anmälan så kontaktar vi er för diskussion och närmare planering.

Till anmälan