Redovisning

Webinar: Inkomstdeklaration RÅ 2022
För alla bolag med kalenderår som räkenskapsår är det snart dags att upprätta inkomstdeklarationerna för 2022. Deklarationen ska vara inlämnad till Skatteverket senast 1 augusti 2023. För att hjälpa er på vägen bjuder vi in till ett webinar med fokus på möjligheter och risker att tänka på vid upprättandet av deklarationen för 2022.
Det finns en stark koppling mellan redovisning och beskattning av företag. Det är därför av största vikt att ha koll på redovisningskonsekvenserna av den skattemässiga hanteringen, och vice versa.

Rådgivning

Vi hjälper er med beräkning och rådgivning kring hantering av skillnader mellan redovisning och beskattning inom en mängd områden, t.ex. aktieägartillskott och koncernbidrag, periodiseringsfonder, underskottsavdrag, framtida utgifter/avsättning m.m. Ni kan också få hjälp med att implementera interna processer för att koppla samman dessa områden vid investeringar i fastigheter.

Komponentavskrivning

Med vår kombinerade kompetens inom byggkostnader och redovisning kan vi även effektivt bistå er med att dela upp fastigheter och projektutgifter för kompontentavskrivningar utifrån olika redovisningsregler (K3, IAS 16, IAS 40 m.m.) samt se till att de skattemässiga avdragen stämmer med de redovisningsmässiga avskrivningarna. Behöver ni reda ut skillnaderna mellan K2 och K3 med hänsyn till skattereglerna eller har andra funderingar kring kopplingen mellan redovisning och beskattning? Vi stöttar er med handfast och konkret rådgivning anpassad efter era behov.

Modellering

Utifrån våra kunskaper inom både skattelagstiftningen och redovisningsregler hjälper vi bolag med modellering kring val av avskrivningsmetod vid beaktande av aktuell skatt och uppskjuten skatt samt påverkan på bolagets egna kapital och skulder.

Frågor om redovisning?

Kontakta oss
ARTIKEL
Deklarationsdags – tänk särskilt på detta
Frågor eller funderingar?
Välkommen att kontakta oss
FLER KONTAKTUPPGIFTER
Vi använder cookies för webbplatsens funktion och för analys. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies som beskrivs i vår integritetspolicy.
Endast nödvändiga kakor